Saturday, May 1, 2010

Special For Dragon Ball Fan...

Mungkin tak ramai yang mengetahui mengenai Movie Special nie. Boleh dikatakan ini adalah bahagian atau movie yang terakhir daripada siri Dragon Ball iaitu Dragon Ball GT : A Hero's Legacy.

Kisah ini bermula beberapa tahun kemudian selepas tamatnya peperangan Goku dalam siri Dragon Ball GT. Ini mengisahkan Cucu kepada Pan (Pan adalah cucu kepada SonGoku dan anak kepada SonGohan) yang bernama Goku Jr. Rupa dia macam SonGoku tapi dia tidaklah seaktif Goku yang suka berlatih seni pertahanan diri. Sebaliknya Goku Jr. nie lebih bersikap seperti budak-budak yang lain yang suka bemain dan bersekolah.

Suatu hari, Pan, nenek Goku Jr. jatuh sakit dan Pan juga satu-satunya ahli keluarga yang tinggal. Goku Jr. sangat sedih dan dia berjanji nak berlatih bersungguh-sungguh supaya menjadi hebat seperti SonGoku. Goku Jr. teringat kata-kata Pan yang menceritakan mengenai Dragon Ball. Goku Jr. nie bukan selemah seperti disangkakan, dia mewarisi kuasa sama seperti SonGohan, mempunyai kuasa dalaman yang terpendam dan hanya pada keadaan tertentu bru la Goku Jr. tersedar dan dapat gunakan kuasa tersebut.

Bawah nie adalah video Dragon Ball GT: A Hero's Legacy... susah payah joe mengorek dalam internet dan akhirnya bru Joe dapat download.No comments:

Post a Comment